Bahan-Bahan:
- Sayur Kailan (dibersihkan dan dipotong biasa)
- Ikan Tenggiri Jeruk (dipotong kecil2)
- 4 biji bawang merah atau 1 bawang besar (dipotong dadu atau tumbuk)
- 2 ulas bawang putih (dipecahkan atau ditumbuk)
- 1 sudu sos tiram
- garam dan perencah masakan secukup rasa (umi guna perencah Hilal)
-sedikit minyak untuk menumis
Cara-cara:
- panaskan minyak atas kuali
- tumis bawang2 bersama ikan tenggiri jeruk
- masukkn sos tiram
- masukkan sayur kailan. kemudian perasakan bersama garam dan serbuk perasa tadi..
- kacau sebentar hingga sayur masak. jangan terlalu lama, nanti hilang kualiti segar sayur tadi.
- hidangkan :)
p/s; kalau nak rasa pedas, tumbukkan sedikit cili api dalam tumis tadi. =)
No comments:
Post a Comment