Subscribe:

Ads 468x60px

Wednesday, March 21, 2012

Puding Pisang (Agar-Agar)


Bahan-bahan:
- 1/2 agar-agar kering (yg 20g tu)
- Air secukupnya (dlm 8-10 cawan air)
- 1 tin susu cair
- 1-2biji pisang (tgk size)
- 2 sudu besar gula
- 1 sudu teh perisa vanilla
- pisang untuk tambahan

Cara-Cara:
- Blend pisang hingga hancur
- Didihkan air dalam periuk dan masukkan agar-agar.
- Api perlahan dan kacau hingga agar-agar hancur
- Masukkan susu cair dan pisang yg telah diblend
- Masukkan gula dan vanilla. Kacau hingga rata dan mendidih
- Tutup api
- Curahkan dalam bekas. Boleh masukkan pisang tambahan yang siap dipotong kecil sekali.
- Sejukkan dan masukkan dalam peti sejuk. Boleh dinikmati! ^___^






Dapatkan New Version di SINI

No comments:

Popular Posts

Carrot