*Gambarnya takde..ni saya minta dari seorang teman di Malaysia..slmt mencuba! *
BAHAN2:
280gm mentega
200gm gula halus
5 biji telur gred A ( besar)
280gm tepung gandom
40gm serbuk koko
¼ sudu sodium bikarbonat
1 ¾ sudu serbuk penaik
¼ sudu Nescafe (dibancuh dgn sikit air)
100gm coklat masak (dicairkan)
¾ cwn air sejuk
200gm walnut di cincang kasar
CARA2:
1. Pukul butter + gula = hingga kembang
2. Masuk telur satu persatu
3. + tepung gandom + serbok koko + sodium bikarbonat + serbok penaik (sikit demi sedikit)
4. + Nescafe + coklat masak + air sejuk + walnut
5. Masak = suhu 180darjah / 45 minit
Topping
Milo + Susu pekat – kacau hingga sebati n cair… tuang atas kek
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Popular Posts
-
p/s: gambar agak comot (dlm periuk besar lg..uhuks) gambar ni masa masak memasak kenduri aqiqah untuk anak sedara umi, widad adlina tempoh h...
-
Bahan-Bahan: - Tempe x2 - dipotong dadu atau nipis dan digoreng dahulu. - 1 bungkus cendawan tiram - dicarik2 - 1 mangkuk ikan bilis...
-
Kalau selalu kita masakkan itai salai ni dengan masak lemak cili api, arini kita cuba buat itik salai masak sambal merah pula. :) Bahan-Baha...
-
Assalamu'alaikum wrt & Salam ceria semua.. Ok, sesekala kita rehat dengan makanan rohani ye. Jom kita Ingat balik akan Cara makan Ra...
No comments:
Post a Comment