*Gambarnya takde..ni saya minta dari seorang teman di Malaysia..slmt mencuba! *
BAHAN2:
280gm mentega
200gm gula halus
5 biji telur gred A ( besar)
280gm tepung gandom
40gm serbuk koko
¼ sudu sodium bikarbonat
1 ¾ sudu serbuk penaik
¼ sudu Nescafe (dibancuh dgn sikit air)
100gm coklat masak (dicairkan)
¾ cwn air sejuk
200gm walnut di cincang kasar
CARA2:
1. Pukul butter + gula = hingga kembang
2. Masuk telur satu persatu
3. + tepung gandom + serbok koko + sodium bikarbonat + serbok penaik (sikit demi sedikit)
4. + Nescafe + coklat masak + air sejuk + walnut
5. Masak = suhu 180darjah / 45 minit
Topping
Milo + Susu pekat – kacau hingga sebati n cair… tuang atas kek
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Popular Posts
-
p/s: gambar agak comot (dlm periuk besar lg..uhuks) gambar ni masa masak memasak kenduri aqiqah untuk anak sedara umi, widad adlina tempoh h...
-
Ok, yang ni pula Ikan makarel masak singgang kering. Actually kalau di malaysia kita guna ikan tongkol, tapi di sini cume ada jual ikan maka...
-
Bahan-Bahan: - Ikan Kembong (option berapa ekor) - 1 biji bawang besar dikisar - sedikit belacan secukup rasa (dikisar) - satu sudu makan ci...
-
Alhamdulillah.... hari ni kita cuba bakar Pizza pula.. Pizza Mushroom yg sempoi pastinya. Mudah dan cepat! InsyaAllah. Ummi seperti bi...
-
salam.. belajar resipi ni dari bonda tersayang.. kalau hari raya selalu mak akan buat. sebab anak-anaknya suka makan dengan nasi impit! Pada...
-
Kalau selalu kita masakkan itai salai ni dengan masak lemak cili api, arini kita cuba buat itik salai masak sambal merah pula. :) Bahan-Baha...
-
gambar hiasan mari membuat laksa johor..simple dan ringkas... x perlu bahan2 yang remeh dan susah nak jumpa.. ini khususnya buat teman2 ...
No comments:
Post a Comment