Bahan-bahan:
- 4 biji cili hijau @ 10 biji cili api
- 2 biji bawang putih
- secubit garam
- 1 sudu kecil gula
- kicap pekat
- air sup ayam
- perahan lemon sikit
Cara-cara:
- Blend kesemua bahan2 sekali..
- siap!
- ringkas je..
Thursday, May 21, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Popular Posts
-
p/s: gambar agak comot (dlm periuk besar lg..uhuks) gambar ni masa masak memasak kenduri aqiqah untuk anak sedara umi, widad adlina tempoh h...
-
Bahan-Bahan: - Tempe x2 - dipotong dadu atau nipis dan digoreng dahulu. - 1 bungkus cendawan tiram - dicarik2 - 1 mangkuk ikan bilis...
-
Kalau selalu kita masakkan itai salai ni dengan masak lemak cili api, arini kita cuba buat itik salai masak sambal merah pula. :) Bahan-Baha...
-
Assalamu'alaikum wrt & Salam ceria semua.. Ok, sesekala kita rehat dengan makanan rohani ye. Jom kita Ingat balik akan Cara makan Ra...
No comments:
Post a Comment