Bahan-bahan:
- 4 biji cili hijau @ 10 biji cili api
- 2 biji bawang putih
- secubit garam
- 1 sudu kecil gula
- kicap pekat
- air sup ayam
- perahan lemon sikit
Cara-cara:
- Blend kesemua bahan2 sekali..
- siap!
- ringkas je..
Thursday, May 21, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Popular Posts
-
p/s: gambar agak comot (dlm periuk besar lg..uhuks) gambar ni masa masak memasak kenduri aqiqah untuk anak sedara umi, widad adlina tempoh h...
-
Idea nak masak sotong lemakputih ni lepas teringat beberapa tahun sebelum berangkat ke Jordan, saya pernah makannya di rumah salah seorang l...
-
Kalau selalu kita masakkan itai salai ni dengan masak lemak cili api, arini kita cuba buat itik salai masak sambal merah pula. :) Bahan-Baha...
-
Assalamu'alaikum wrt... Hari ini saya nak berkongsi pula masakan yang sesuai untuk orang dalam berpantang. Actually hari ini saya buatka...
-
mode: baru blk bercuti di cameron highlands bersama ahli family yg lain.. termasuk mak dan abah ummi.. :) Bahan-bahan: - 1 bekas strawberry ...
-
Resipi kali ini ada sedikit kelainan.. Tambahan susu cair di dalam resipinya memberikan kelainan pada rasanya berbanding rasa Tom yam yang b...
-
Bahan-Bahan: (5-6 org makan) - 3 biji bawang besar - 1 labu bawang putih - sedikit lengkuas - diketuk - segenggam udang kering - 5 Kacang p...
-
Bahan-Bahan: - 2 paket tempe (dipotong panjang kecil) - satu kotak santan (kecil) - 1/2 biji bawang besar @ 4 ulas bawang merah - 2 ulas baw...
-
Ringkas dan Khasiat jenis masakan: Rebus Bahan-Bahan: - 1 paket wild cendawan - 1 paket kecil so hun - 1/2 biji bawang besar kuning @ bawang...
-
Tauhu Sumbat! owh.. lama betul tak makan... Bila dah nak masuk bulan ramadhan ni, tekak ni terasa sangat nak makan pulak.. hehe.. 'mode&...
No comments:
Post a Comment