Bahan-bahan:
- 4 biji cili hijau @ 10 biji cili api
- 2 biji bawang putih
- secubit garam
- 1 sudu kecil gula
- kicap pekat
- air sup ayam
- perahan lemon sikit
Cara-cara:
- Blend kesemua bahan2 sekali..
- siap!
- ringkas je..
Thursday, May 21, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Popular Posts
-
p/s: gambar agak comot (dlm periuk besar lg..uhuks) gambar ni masa masak memasak kenduri aqiqah untuk anak sedara umi, widad adlina tempoh h...
-
Salam semua... alhamdulillah ummi try satu resipi baru hasil carian di internet.. resepi untuk daging kambing.. selalu buat sup atau kari sa...
-
Salam.. yang ni pula nak sampaikan cara buat pes tomyam..kahs buat sahabat-sahabatku yg di perantauan ni lah.. maklum, tiada dijual yg sese...
-
salam.. resipi ni diminta oleh mama hanin selepas saya ada bagitahunya saya pernah buat ayam kicap singapura.. saya belajar pun dari laman m...
-
salam sejahtera semua... Kali ni ummi nak share masakan kesihatan... ia juga baik untuk dijadikan sebagai makanan ketika berpantang buat ib...
-
I want a LIVE Facebook PARTY!!! #DiGiforall
-
Namanya ayam masak lemak cili api sweileh sebabnya resipinya dah sedikit berubah dari idea asal kak ngah saya (actually dari belah suaminya,...
-
Assalamu'alaikum dan salam ceria semua... harap semua pengunjung di blog sempoi ummi yg 'kecik' ni sihat-sihat belaka ye. ^^ ...
No comments:
Post a Comment